16.08.2020, 11:59

До Мінська на мітинг на підтримку Лукашенка зганяють бюджетників - ЗМІ

В Минск на митинг в поддержку Лукашенко сгоняют бюджетников

У Білорусі 16 серпня запланований масштабний національний Марш свободи. У той же час, з усієї країни до Мінська звозять людей на мітинг на підтримку чинного президента Олександра Лукашенка.

У Білорусі учасники протестів сьогодні, 16 серпня, планують зібратися на найбільший в історії республіки марш свободи. У той же час, з усієї країни до Мінська звозять людей на мітинг на підтримку Олександра Лукашенка, повідомляє Час Пік з посиланням на білоруські ЗМІ.

"Неділя - день найбільшого в історії Білорусі, виключно мирного маршу, яким ми пройдемо вулицями і проспектами наших міст, з посмішками і гідністю. Вийдемо цілими сім’ями, будинками, робочими колективами - співробітники всіх галузей, медики, робітники, службовці, викладачі, діячі культури, військові. Висловимо слова подяки всім, хто у цей переломний момент був на стороні народу. Згадаймо всіх, хто у боротьбі за свободу постраждав", - йдеться в повідомленні Telegram-каналу NEXTA Live.

Початок маршу запланований на 14:00, опозиційний Марш свободи пройде центральними проспектами, вулицями та площами білоруських міст.

Паралельно чинна влада планує провести акцію на підтримку режиму Лукашенка

Мітинг на підтримку оголошеного переможцем президентських виборів в Білорусі Олександра Лукашенка має відбутися в Мінську біля будівлі уряду. На площі Незалежності біля Будинку уряду до мітингу вже готуються силовики.

За інформацією білоруських ЗМІ, на мітинг на підтримку Лукашенка людей зганяють примусово та привозять цілими автобусами.

Як пише TUT.BY, про примуси поїхати на мітинг на підтримку Лукашенка їм повідомляють робочі, яким погрожують звільненням або виселенням з гуртожитку.

Такі повідомлення вже надійшли від співробітників підприємств "Інтеграл", "Белшина", Білоруський цементний завод, Могилівський м'ясокомбінат, "Слов'янка" (м. Бобруйск), "Бобруйскагромаш", "Комунальник" (м. Пружани), "БелЖД" і ще ряда держпідприємств.

"Зганяють на мітинг також держслужбовців, військових, яких просять прийти в цивільному одязі. Подібні пропозиції також надійшли працівникам сільського господарства, вчителям, вихователям, працівникам держЗМІ та багатьом іншим", - повідомляє TUT.BY.

За даними TUT.BY на мітинг також звуть співробітників Апарату уряду, Мінпраці, Мінфіну, Мінекономіки, Міністерства охорони здоров'я, Мінлісгоспу та МНС.

Інші білоруські опозиційні ЗМІ та Telegram-канали публікують кадри з колонами автобусів, які їдуть у бік Мінська.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк