Error message

  • Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 8 bytes in variable_initialize() (line 1202 of /var/www/chaspik/data/www/vchaspik.ua/includes/bootstrap.inc).
  • Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 8 bytes in variable_initialize() (line 1202 of /var/www/chaspik/data/www/vchaspik.ua/includes/bootstrap.inc).
16.08.2020, 21:54

Американські медики виявили новий несподіваний симптом коронавірусу

Марина Началова | Всі новини автора
коронавирус

Крім жару, кашлю, втрати нюху, утруднення дихання, коронавірусна хвороба COVID-19 може мати ще один симптом, на який ніхто б і не подумав раніше.

Американські вчені заявляють, що цей симптом - безперервна гикавка, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Відповідні результати дослідження опублікували Гаррет Прінс і Мішель Сегель, доктора медицини з госпіталю Кук в Чикаго.

Повідомляється, що 62-річний чоловік з діабетом, гіпертонією та ішемічною хворобою серця в анамнезі звернувся у відділення невідкладної допомоги з основною скаргою на втрату ваги і гикавку. За його словами, він різко схуд в останні 4 місяці, а останні 4 дні його мучила гикавка. Таких симптомів як лихоманка, закладеність носа, біль у горлі, біль у грудях або задишка у чоловіка не було. Пацієнт також заперечував недавні поїздки або контакти з хворими.

Після прибуття в відділення невідкладної допомоги у пацієнта була температура 37,3, частота серцевих скорочень 96 ударів в хвилину, артеріальний тиск 137/70, 20 вдихів в хвилину і сатурація кисню 97% в приміщенні. В обох легенях дихання було чистим.

Лікарі провели обстеження, щоб виключити новоутворення середостіння на тлі постійної гикавки і втрати ваги. Рентген і КТ грудної клітини показали затемнення у вигляді матового скла в легенях.

Пацієнта помістили в ізолятор і почали лікування пневмонії, був узятий аналіз на COVID-19, який виявився позитивним. Через три дні після надходження чоловіка виписали в стабільному стані.

Медики впевнені, що гикавку можна розглядати як характерний симптом COVID-19, хоча таких випадків ще не було описано в медичній літературі. На думку лікарів, гикавка при коронавірусі може бути викликана ураженням нерва, розташованого біля діафрагми дихальних шляхів.

Автори дослідження підкреслюють важливість ретельного обстеження пацієнтів з гикавкою.

Нагадаємо, в Україні виявлено вже понад 91 тисячу випадків коронавірусу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк