18.08.2020, 21:31

Кім Чен Ин оголосив домашніх собак незаконними: тварин масово вилучають на м'ясо

Марина Началова | Всі новини автора
Ким Чен Ын

Лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що домашні собаки є символом капіталістичного "декадансу", і наказав вилучати собак в Пхеньяні. Власники побоюються, що їх улюбленців вирішили використовувати для вирішення проблеми нестачі продовольства в країні.

У липні диктатор Північної Кореї оголосив, що володіння домашньою твариною тепер є порушенням закону, назвавши домашню собаку "зіпсованим трендом буржуазної ідеології". Про це пише The Daily Mail, передає Час Пік.

"Влада виявляє сім'ї, в яких є домашні собаки, і змушує віддавати їх або насильно конфіскують і знищують", - повідомило джерело південнокорейської газеті Chosun Ilbo.

Повідомляється, що деяких собак відправляють в державні зоопарки або продають в м'ясні ресторани.

У недавньому звіті ООН говориться, що до 60 відсотків з 25,5 мільйона жителів Північної Кореї страждають через брак продовольства, що посилюється міжнародними санкціями.

Собаче м'ясо давно вважається делікатесом на Корейському півострові, хоча традиція їсти собак в Південній Кореї поступово зникає. Проте, там щороку вирощують близько 1 мільйона собак на фермах для споживання.

Однак собаче м'ясо як і раніше є основним продуктом в меню в Північній Кореї, в Пхеньяні є кілька спеціалізованих ресторанів.

Собаче м'ясо користується найбільшим попитом у спекотні і вологі літні місяці, оскільки вважається, що воно дає енергію і витривалість.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк