21.08.2020, 08:51

Російські лікарі не дозволяють перевезти Навального в Німеччину

Марина Началова | Всі новини автора
навальный

Російський опозиціонер Олексій Навальний все ще перебуває в комі. Медики Омської лікарні швидкої медичної допомоги не дозволяють кудись транспортувати політика.

Сім'я і соратники Навального наполягають на його транспортуванні до Німеччини: літак за ним уже вилетів сьогодні вночі, повідомляє Час Пік.

Однак лікарі в Омську відмовляються давати згоду на перевезення пацієнта, оскільки він, за їхніми словами, "не транспортабельний".

"Головний лікар заявив, що Навальний нетранспортабельний. Стан нестабільний. Рішення родичів для його перевезення недостатньо. Заборона на перевезення Олексія означає пряму загрозу його життю. Залишатися в омській лікарні без обладнання, з так і не поставленим діагнозом в нинішньому положенні смертельно небезпечно", - пише в Твіттері прес-секретар Навального Кіра Ярмиш.

Вона нагадала, що вчора прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив про готовність сприяти в транспортуванні Навального за кордон, а сьогодні лікарі не дають згоди на транспортування.

Керівник мережі регіональних штабів Навального Леонід Волков заявляє, що в даному випадку прийнято політичне, а не медичне рішення.

"Я вважаю: йде зачистка за виконавцями-невдахами; чекають, щоб токсини вийшли і перестали визначатися в організмі. Діагнозу і аналізів немає. Життя Олексія у величезній небезпеці", - підкреслив Волков.

Директор "Фонду боротьби з корупцією" Іван Жданов заявив журналістам, що, за словами співробітника поліції, в організмі Навального виявлено речовину, яка небезпечна не тільки для нього, а й для оточуючих. Назву речовини не говорять, посилаючись на таємницю слідства.

Нагадаємо, вчора літак з Навальний на борту екстрено сів у Омську, оскільки політику стало погано. Його госпіталізували з симптомами токсичного отруєння і підключили до ШВЛ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: