21.08.2020, 13:51

Не отруєння? Лікарі озвучили діагноз Навального

Марина Началова | Всі новини автора
навальный

В Омській лікарні швидкої медичної допомоги вважають, що російський опозиційний політик Олексій Навальний міг впасти в кому через падіння цукру в крові.

Про це заявив головний лікар лікарні Олександр Мураховський, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

"На сьогоднішній день у нас є робочі діагнози. Основний - це порушення вуглеводного балансу, тобто порушення обміну речовин. Викликано це може бути різким зниженням цукру в крові в літаку, що викликало втрату свідомості", - сказав Мураховський.

Він додав, що реаніматологи роблять все можливе, щоб вивести Навального з коми.

За словами головлікаря, слідів оксибутиратів і барбітуратів в організмі політика не виявили, а хімічний компонент, який знайшли на шкірі і одязі, виявився зразком промислової хімії від пластикового стаканчика.

"Були взяті проби з поверхні шкіри, одягу, нігтів. Це - звичайна промислова хімія, яка використовується в пластиковому стаканчику. Він (хімкомпонент - ред.) знайдений не в крові, а на поверхні людини і одягу", - заявив Мураховський.

Він також повідомив, що стан Навального до цього моменту незначно покращився, він оцінюється як нестабільно важкий. У той же час консиліум вирішив, що транспортувати політика в літаку не можна, оскільки при зльоті та посадці нестабільність може збільшитися у вигляді порушення кровотоку і судом.

До цього в омської лікарні заявили, що в організмі Навального не виявлено отрут. За заявою лікарів, вони встановили діагноз і повідомили його родичам опозиціонера.

У той же час прес-секретар Навального Кіра Ярмиш заявляє, що рідним не повідомляли діагноз.

"Те, що їм розповіли, - це набір симптомів, який може бути інтерпретований по-різному. Причину стану Олексія лікарі як і раніше не можуть встановити", - написала вона в Твіттері.

Раніше повідомлялося, що з Німеччини до Омська прилетів літак, щоб забрати Навального, проте лікарі не дозволили його транспортування.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: