23.08.2020, 08:33

Масштабні лісові пожежі в Каліфорнії: є жертви, десятки людей постраждали

Калифорния, лесные пожары

В американському штаті Каліфорнія тривають масштабні лісові пожежі. Рятуючись від вогню були змушені покинути свої будинки більше 175 тисяч жителів штату. Принаймні 6 людей стали жертвами пожеж.

У Каліфорнії масштабні лісові пожежі стали одними з найбільших в історії американського штату. У п'ятницю, 21 серпня, площа пожеж збільшилася більш ніж в 2 рази. Вогнем вже знищено більше 500 будинків та інших будівель, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

У Каліфорнії оголосили режим надзвичайного стану через лісові пожежі.

Станом на 22 серпня жертвами пожежі стали 6 осіб, постраждали 43 пожежних та мирних жителя.

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом повідомив, що місцеві бригади гасять понад 500 пожеж на території штату. У Каліфорнії почали прибувати пожежні з 10 інших американських штатів, включаючи Арізону, Орегон, Вашингтон, Техас, Неваду, Айову, Юту та Монтану.

Ньюсом назвав ситуацію, що склалася "безпрецедентним моментом" в історії держави, він звернувся за допомогою до Канади та Австралії.

"У нас багато людей, але цього недостатньо. Ми просто не бачили нічого подібного вже багато-багато років", - сказав Ньюсом.

Через загорянь утворилася сильна задимленість, яка погіршує якість повітря в радіусі сотень миль навколо вогнищ.

Президент США Дональд Трамп розпорядився надати федеральну допомогу владі штату Каліфорнія у зв'язку з лісовими пожежами.

Як повідомляє прес-служба Білого дому, допомога може включати в себе гранти на ремонт будинків та тимчасове житло, а також заходи, що допомагають бізнесу оговтатися від наслідків стихійного лиха.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк