28.08.2020, 09:52

Жертвами нищівного урагану "Лаура" у США стали 6 людей

США, ураган

На американський штат Луїзіана обрушився ураган "Лаура". Жертвами урагану Laura у США стали шість людей.

Ураган "Лаура" став одним з найсильніших, що коли-небудь що обрушилися на США, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Максимальна швидкість вітру досягала 241 км/ч. Тільки через 11 годин після виходу на сушу "Лаура" остаточно втратила статус урагану та стала тропічним штормом.

Ураган торкнувся також штатів Техас та Арканзас. В результаті стихії без електрики залишилися понад 800 тис. будинків в Луїзіані та Техасі, а також понад 300 тис. в Арканзасі.

Жертвами урагану Laura в США стали шість чоловік. Про це у своєму Twitter повідомив департамент охорони здоров'я штату Луїзіана.

Губернатор штату Джон Едвардс, заявив, що збиток від стихії поки не підрахований, але вже ясно, що він буде "колосальним" - зруйновані цілі квартали, близько 900 тис. будинків, закладів та підприємств залишилися без електрики.

Синоптики попереджають, що штормовий приплив може проникнути вглиб суші між Фріпортом, штат Техас, та гирлом річки Міссісіпі, та підняти рівень води до 6 метрів. За словами губернатора Луїзіани, частина території буде затоплена.

"Підйом води йде на сушу... Частина Лейк-Чарльза буде покрита водою. Такого ще ніхто не бачив. Ми направляємо всіх наших людей та ресурси і починаємо активні пошуки шляхів порятунку", - сказав Джон Едвардс в ефірі радіо WWL.

Найближчим часом президент Дональд Трамп планує відвідати регіон, щоб оцінити збиток.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк