06.09.2020, 20:17

У Німеччині пригрозили Росії санкціями по "Північному потоку-2" через отруєння Навального

северный поток 2

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас допускає, що Берлін може змінити свою позицію щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2" у зв'язку з отруєнням опозиціонера з РФ Олексія Навального.

Маас висловив надію, що Росія не змусить Німеччину змінити свою думку по "Північному потоку-2" своєю відмовою від розслідування отруєння Навального. Про це він заявив в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag, передає Час Пік з посиланням на DW.

До сих пір німецький уряд не пов'язував отруєння Навального з будівництвом газопроводу. Канцлер Ангела Меркель заявляла, що "Північний потік-2" повинен бути добудований.

За словами Мааса, припинення будівництва зашкодить німецьким і європейським компаніям, яких в проекті задіяно більше ста. Разом з тим, на його думку, звужувати дискусію щодо тиску на РФ виключно до теми "Північного потоку-2" неправильно.

Маас зазначив, що якщо в найближчі дні Росія не вдаватиметься до жодних кроків у розслідуванні отруєння Навального, можуть бути застосовані адресні санкції.

Раніше прокуратура Німеччини зробила заяву у справі Навального.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк