12.09.2020, 17:22

"Жовті жилети" знову вийшли на вулиці Парижа з протестами

протесты

У Франції поновилися акції протестів "жовтих жилетів", які спочатку виступали проти високих податків і цін на паливо. Надалі протести переросли в загальний антиурядовий рух.

У суботу, 12 вересня, в Парижі та інших містах Франції поновилися протести "жовтих жилетів", передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

У Парижі учасники протестного руху "жовтих жилетів" призначили місце збору в декількох точках: на Єлисейських полях, біля підніжжя базиліки Сакре-Кер і в інших місцях.

Перед цим поліція попередила, що в районі Єлисейських полів, а також у Єлисейського палацу, Національних зборів і резиденції прем'єр-міністра протести заборонені.

До полудня префектура поліції Парижа повідомила про 128 затриманих. Почалися сутички протестувальників з поліцейськими, число затриманих зросло.

Управління паризького транспорту повідомило, що 12 вересня, вранці, буде закрита велика частина станцій метро і обмежено рух приміських електричок.

Як повідомляють в ЗМІ, останній великий протест "жовтих жилетів" відбувся 14 березня 2020 року, напередодні місцевих виборів. Через три дні у Франції оголосили жорсткий карантин.

Читайте також: Німеччина погрожує заблокувати "Північний потік-2" через отруєння Навального

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: