19.09.2020, 18:02

"Блискучий марш": у Мінську проходить суботній жіночий марш, силовики почали затримання

В Минске проходит субботний женский марш

У столиці та інших містах Білорусі 19 вересня проводять нові протестні акції. У Мінську біля Комарівського ринку зібралися учасниці жіночого маршу, який був анонсований як "Блискучий марш".

Жіночий марш розпочався о 15:00 біля Комарівського ринку. До нього вже приєдналися не менше тисячі жінок, повідомляє Час Пік з посиланням на білоруські ЗМІ.

Головними атрибутами суботніх протестів стали блискітки. Також жінок закликають надягати яскравий одяг та брати з собою транспаранти.

Протестувальники вирушили до вулиці Богдановича. Учасниці маршу плескають у долоні, скандують гасла, дівчатам сигналять проїжджаючі автомобілі. Жінки скандують "Верните нашу машу" та "Верым, можам, пераможам".

В Минске проходит субботний женский марш, силовики начали задержания

За оцінками очевидців, в ході беруть участь не менше 2 тисяч осіб.

До маршу жінок приєдналася активістка Ніна Багніська - одна із символів протестів у Білорусі. 

"Дівчата попрямували за запропонованим маршрутом. Вони йдуть та плескають. Деякі, як домовлялися, прийшли в блискучих нарядах", - сказано в повідомленні Telegram-каналу TUT.by.

Коли демонстранти повернули в бік площі Бангалор в центрі білоруської столиці, до них прилаштувався міліцейський мікроавтобус, з якого ведеться відеозйомка. 

Хоча марш проходить абсолютно мирно, в МВС називають його несанкціонованою акцією та розцінюють як порушення громадського порядку.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, протестувальники опинилися в оточенні силовиків, які перекрили їм рух поблизу торгового центру "Айсберг". Силовики почали затримувати учасників протестного маршу.

Деяких протестувальників силовикам доводилося нести в автозак на руках. Серед затриманих відома активістка Ніна Багніська.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк