24.09.2020, 07:22

У Білорусі оголосили національний страйк

В Беларуси объявили национальную забастовку

Новообраний президент Білорусі Олександр Лукашенко 23 вересня провів таємну інавгурацію в Палаці Незалежності в Мінську. У відповідь на інавгурацію Лукашенка в закритому режимі та жорсткий розгін мітингу в країні оголосили національний страйк.

За інформацією сайту правозахисників "Вясна", на протестах після інавгурації Олександра Лукашенка 23 вересня в різних куточках країни затримали 259 осіб, передає Час Пік.

Відзначається, що затримання протестувальників пройшли у Мінську, Могильові, Гродно, Гомелі, Бресті, Боровлянах, Сміловичах, Століні, Борисові, Барановичах, Поставах, Молодечно та інших містах. 

Силовики затримували та жорстко били протестувальників, застосовували водомети та сльозогінний газ. Відомо про кількох поранених.

У відповідь на інавгурацію Олександра Лукашенка в закритому режимі та розгін мітингу в Білорусі оголосили національний страйк. Про це повідомляється в опозиційному Telegram-каналі NЕХТА.

"Четвер та п'ятниця-національний страйк! Робочим колективам всіх держпідприємств знову пора показати себе. Вас, як завжди, будуть залякувати, але жити в повному безправ'ї ще страшніше", - йдеться в повідомленні.

Громадян закликають брати участь у протестах усіма можливими способами: водіїв закликають перекривати дороги, працівників державних підприємств - не виходити на роботу, а інших громадян - не платити податки та рахунки за комунальні послуги.

Головні акції заплановані на неділю - тоді по всій Білорусі повинен пройти традиційний Білоруський Марш.

Влада США, Канади, Німеччини, Латвії, Литви, Словаччини та Естонії не визнала Олександра Лукашенка главою Республіки Білорусь. До даної позиції приєднався також МЗС України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк