27.09.2020, 17:30

У Китаї розпочалася вакцинація від COVID-19

Марина Началова | Всі новини автора
вакцина

У Китаї почалася масова вакцинація проти COVID-19 не дивлячись на те, що випробування вакцини ще не завершилися і її ефективність і безпека не доведені.

Китай заручився "розумінням і підтримкою" Всесвітньої організації охорони здоров'я, перш ніж почати спірну програму екстреної вакцинації, заявили в Міністерстві охорони здоров'я країни, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

З липня сотні тисяч людей в Китаї отримують вакцину від коронавіруса, безпека і ефективність якої ще не були повністю підтверджені клінічними випробуваннями.

Деякі експерти і розробники вакцин на Заході застерігають від передчасної авторизації вакцин проти коронавіруса до завершення останніх етапів випробувань.

Представники органів охорони здоров'я Китаю заявляють, що вони майже знищили коронавірус, але хочуть гарантувати, що він ніколи не повернеться. Чжен Чжунвей, член Національної комісії охорони здоров'я Китаю, заявив у п'ятницю, що кабінет міністрів Китаю, Державна рада, схвалили план випробувань для екстреного використання вакцини від COVID-19 в кінці червня.

"Після затвердження ми зв'язалися і проінформували відповідних представників офісу ВООЗ в Китаї і отримали розуміння і підтримку ВООЗ", - сказав чиновник на прес-конференції.

Нагадаємо, в Лондоні відбулися зіткнення між противниками карантину і поліцією.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк