27.09.2020, 20:45

50-й день протестів: тисячі білорусів знову вийшли на вулиці

Марина Началова | Всі новини автора
беларусь протесты

Антиурядові протести в Білорусі, які стартували відразу після президентських виборів 9 серпня, тривають вже 50-й день.

У неділю, 27 вересня, в Мінську та інших містах знову пройшли багатотисячні мітинги, передає Час Пік з посиланням на білоруські ЗМІ.

З ранку силовики встановили в центрі Мінська оточення і перекрили площі. Кілька столичних торгових центрів сьогодні не працювали.

У МВС заздалегідь оголосили, що в неділю "вживатимуться заходи щодо обмеження руху як особистого, так і громадського транспорту, в тому числі метро" щоб уникнути надзвичайних подій.

Вдень були закриті на вхід і вихід ряд станцій мінського метро. Мобільний інтернет глушили на вимогу державних органів.

На 14:00 опозиційні ресурси анонсували акцію "народної інавгурації" опозиціонерки Світлани Тихановської.

В цей же час на вулицях Мінська силовики почали затримувати людей. Деякі силовики одягнені в цивільне або в чорну форму без розпізнавальних знаків.

Після 14:00 мітингувальники почали стягуватися в центр з інших районів Мінська. Декілька тисяч людей перекрили проспект Переможців і підійшли до стели. Потім демонстранти вирушили до резиденції Олександра Лукашенка - Палацу незалежності, територію біля якого оточили силовики.

Як і минулої неділі, на акціях відбувалися масові затримання. Повідомляється, що силовики застосували проти мітингувальників сльозогінний газ і світлошумові гранати. У МВС заявили, що на акціях по всій країні сьогодні затримано не більше 200 осіб.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: