30.09.2020, 08:27

У США відбулися перші дебати кандидатів у президенти

В США состоялись первые теледебаты кандидатов в президенты

У місті Клівленд (штат Огайо, США) відбулися перші дебати між кандидатами в президенти від Республіканської та Демократичної партії Дональдом Трампом і Джо Байденом.

Онлайн-трансляція дебатів велася з 3: 40 (за київським часом). У соцмережах перші дебати Трампа та Байдена вже встигли назвати "найагресивнішими за всю історію", повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Кандидати на пост президента США відзвітували про свою політичну діяльність та досягнення, а також обговорили ситуацію у Верховному суді США, економічну ситуацію в країні, расову дискримінацію та насильство, загрозу COVID-19, підтримку армії та поліції, прозорість виборчого процесу та ін.

Суперники, які не потиснули один одному руки, обрушилися один на одного з жорсткими звинуваченнями. Дискусія політиків виявилася безпрецедентно емоційною.

Байден назвав Трампа "найгіршим президентом в історії США", "клоуном", "брехуном", "цуценям Путіна" та звинуватив його в розпалюванні расистських настроїв. 

"При цьому Президентові ми стали слабшими, більш хворими, біднішими, більш розділеними та жорстокими", - заявив Байден.

Трамп, у свою чергу, постійно перебивав Байдена, засумнівався в його розумових здібностях та назвав роботу сина Байдена в Україні проявом корупції.

Обидва кандидати під час дебатів постійно звинувачували один одного у брехні.

За кілька годин до дебатів стало відомо, що Байден випередив Трампа на 8% по країні (51% проти 43%), згідно з даними Washington Post. 

Трамп ухилився від прямої відповіді на питання, чи визнає він результати виборів у разі свого програшу. 

Нагадаємо, президентські вибори в США пройдуть 3 листопада.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк