02.10.2020, 22:56

У Німеччині почали друкувати житлові будинки з бетону на 3D-принтері (відео)

Ольга Романец | Всі новини автора
дом на принтере

У Німеччині за допомогою 3D-принтера запустили в друк перший бетонний будинок. Вартість проекту - 200 тисяч євро. Спонсорує його влада землі Північний Рейн-Вестфалія. В процесі друку видавлюється швидкодіюча бетонна суміш, яка наноситься шарами.

Про це повідомили в DW, передає Час Пік.

Для друку двоповерхового будинку використовують спеціальний бетон з добавками. Товщина кожного шару не перевищує декількох сантиметрів.

Фінансують даний проект влади для того, щоб з'ясувати економічні та практичні аспекти для можливого широкого застосування технології.

Повідомляється, що застосування 3D-принтерів прискорить процес зведення об'єктів, а також сприяє економії будівельних матеріалів та інших ресурсів. Але технологія досить дорога.

3D-друк поки не вступає в конкуренцію зі звичайним житловим будівництвом, так як технологія досить дорога. В основному вона застосовується для того, щоб будувати будинки незвичайної форми.

Як повідомляється, в процесі друку видавлюється швидкотвердіючу бетонну суміш з різними добавками. Кожен наступний шар наноситься поверх попереднього. Для зміцнення конструкції проводиться її армування.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: