05.10.2020, 17:38

У ВООЗ заявили, що кожен 10-й житель планети може бути заражений коронавірусом

Марина Началова | Всі новини автора
коронавирус

У Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що коронавірусом COVID-19 можуть бути заражені 10% жителів Землі.

Таку заяву зробив виконавчий директор Програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Райан, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Виступаючи 5 жовтня на засіданні виконавчої ради ВООЗ, присвяченому COVID-19, Райан зазначив, що за найоптимістичнішими оцінками коронавірусною інфекцією міг заразитися 1 з кожних 10 чоловік у світі.

За словами Райана, цифри варіюються в залежності від міської та сільської місцевості і різних груп, але в кінцевому підсумку це означає, що переважна більшість людей в світі залишається в небезпеці.

Райан зазначив, що хвороба продовжує поширюватися. Зокрема, спостерігається зростання захворюваності в Південно-Східній Азії, в Європі і східному Середземномор'ї зростає смертність. У той же час в Африці і західній частині Тихого океану ситуація більш позитивна.

Таким чином, за підрахунками ВООЗ, COVID-19 насправді може бути заражено близько 760 мільйонів чоловік (населення Землі становить близько 7,6 мільярда), що значно перевищує офіційні дані про підтверджені випадки захворювання.

На сьогоднішній день у всьому світі офіційно підтверджено понад 35 мільйонів випадків COVID-19.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк