06.10.2020, 08:35

Вперше в ЄС: Віце-прем'єром Бельгії стала трансгендерна жінка

Марина Началова | Всі новини автора
Петра Де Суттер

Віце-прем'єр-міністром Бельгії стала трансгендер Петра Де Суттер. Це перший випадок в історії Євросоюзу, коли транс-персона зайняла високий державний пост.

57-річна Де Суттер прийняла присягу в четвер, 1 жовтня, ставши одним з семи заступників прем'єр-міністра Бельгії, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

У своєму Твіттері Де Суттер заявила, що пишається тим, що в Бельгії і в більшості країн Євросоюзу гендерна ідентичність не визначає людину як особистість і не є проблемою.

"Я сподіваюся, що моє призначення міністром і заступником прем'єр-міністра може викликати дебати в країнах, де це ще не так", - зазначила політик.

Відомо, що Де Суттер зробила трансгендерних перехід у віці 40 років. За її заявою, їй знадобилося багато часу, щоб прийняти і зрозуміти себе.

"Я завжди була жінкою, просто люди цього не бачили. Я не ховалася, а боролася сама з собою. Деякі думають, що це вибір або тренд... Це не так!" - заявила Де Суттер в одному з інтерв'ю.

Де Суттер є однією з лідерів Фламандської партії зелених, була членом бельгійської делегації в ПАРЄ. Активно бореться за права ЛГБТ-спільноти та трансгендерних людей.

Раніше повідомлялося: "Почуваюся краще, ніж 20 років тому": Трамп, який заразився коронавірусом, виписується з госпіталю

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: