08.10.2020, 09:00

Під російською Рязанню продовжують вибухати боєприпаси на складі військової частини (відео)

Под российской Рязанью продолжают взрываться боеприпасы на складе воинской части

У Рязанській області (РФ) оголошено режим надзвичайної ситуації через пожежу та вибухи на складі боєприпасів військової частини. Людей масово евакуюють з населених пунктів, розташованих в радіусі 5 км від місця події.

З небезпечної зони вже евакуювали понад 2,3 тис. осіб. У Рязанській області оголосили режим надзвичайної ситуації. Про це заявив губернатор регіону Микола Любимов, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Под российской Рязанью продолжают взрываться боеприпасы на складе воинской части

За словами губернатора, в результаті події повністю згоріли дев'ять будинків, що знаходилися поблизу складських приміщень. Пошкодження отримали і будинки на території військового містечка селища Желтухино.

За словами жителів селища Желтухино, вибуховою хвилею пошкодило кілька будинків, також, як мінімум, згоріла одна будівля.

Під час пожежі отримали травми щонайменше шестеро людей. За повідомленнями медиків, двоє з них госпіталізовані у важкому стані та стані середньої тяжкості. У той же час ТАСС з посиланням на прес-службу МНС Росії повідомляє, що пожежа пошкодила 17 будівель, а кількість постраждалих в результаті вибухів збільшилася до десяти.

У російському Міністерстві оборони стверджують: пожежа почалася із загоряння трави, згодом полум'я перекинулося на склад, де зберігається щонайменше 75 тонн артилерійського озброєння. 

Загасити його власними силами військові не змогли, на місці продовжують лунати вибухи. Радіус розкиду уламків досягає майже 20 км.

У МНС та Міноборони стверджують, що під час вибухів на складі не було особового складу.

Нагадаємо, пожежа на складі боєприпасів військової частини у селі Шелемишевські Хутори Скопинського району Рязанської області сталася 7 жовтня.

Як заявляє Міноборони РФ, станом на ранок 8 жовтня, інтенсивність вибухів боєприпасів на військових складах під Рязанню зменшилася. Відзначається, що час між розривами снарядів збільшився до 15-25 хвилин.

У мережі показали масштаб пожежі під Рязанню, де вибухнув артилерійський склад.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк