10.10.2020, 07:51

У Бейруті жертвами потужного вибуху стали 4 людини, десятки поранених

взрыв в Бейруте

У столиці Лівану стався вибух у житловому кварталі, після якого почалася пожежа. В результаті вибуху загинули щонайменше 4 людини, десятки жителів Бейрута поранені.

Вибух прогримів на заході Бейрута в житловому кварталі Тарік-Ель-Джедід ввечері 9 жовтня. За інформацією ліванського Червоного Хреста, за попередніми даними, вибухнув бак з дизельним паливом, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Спочатку повідомлялося про двох загиблих та декількох десятках поранених. Пізніше генеральний секретар Червоного Хреста в Лівані Джордж Кітана повідомив, що кількість жертв вибуху збільшилася до чотирьох осіб.

взрыв в Бейруте

Вибух стався біля пекарні в житловому кварталі. Жителів будинків поруч з місцем вибуху евакуюють. Багато магазинів та будинків пошкоджені. 

Люди допомагають пожежникам гасити вогонь. За словами очевидців, волонтери проводять обшуки завалів та ведуть пошуки людей, які могли опинитися в пастці. З-під завалів однієї з квартир рятувальники витягли живу однорічну дівчинку. 

За словами очевидців, вибух стався в підвалі житлового будинку. Там зберігали солярку для електрогенератора, що живить вулицю під час відключення державного постачання.

Телеканал LBC повідомляє, що правоохоронці затримали власника палива, який зберігав його для своєї компанії.

За інформацією ЗМІ, власник визнав, що вибух викликаний дизельним паливом, яке використовувала його компанія з виробництва мобільних телефонів та зарядних пристроїв.

Очевидці події публікують фото та відео у соціальних мережах.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк