10.10.2020, 09:59

Конфлікт у Нагірному Карабасі: Азербайджан та Вірменія домовилися про перемир'я

Армения и Азербайджан договорились о перемирии

У російській столиці відбулися переговори глав МЗС Азербайджану та Вірменії щодо врегулювання конфлікту в Нагірному Карабасі. Сторони домовилися про припинення вогню.

У Москві 9 жовтня глава МЗС Азербайджану Джейхун Байрамов та глава МЗС Вірменії Зограб Мнацаканян домовилися про перемир'я в Нагірному Карабасі, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Результатом тривалих переговорів (тривали понад 10 год.), стала домовленість про перемир'я, яка набирає чинності з 12:00 10 жовтня.

Сторони домовилися за чотирма пунктами:

- припинення вогню з 12:00 10 жовтня 2020 року в гуманітарних цілях для обміну військовополоненими та іншими утримуваними особами та тілами загиблих за посередництва і відповідно до критеріїв Міжнародного Червоного Хреста;

- конкретні параметри режиму припинення вогню будуть узгоджені додатково;

- Вірменія та Азербайджан за посередництва Мінської групи ОБСЄ приступають до переговорів для мирного врегулювання конфлікту;

- підтвердження сторонами незмінності формату переговорів.

Відповідні пункти договору представив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, який виступив посередником на цих переговорах.

Нагадаємо, нова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили один одного в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк