17.10.2020, 08:41

У Франції обезголовили вчителя історії: 18-річний вбивця був громадянином Росії

Во Франции обезглавили учителя истории

У французькому місті Конфлан-Сент-Онорін скоєно напад на вчителя історії. Викладача обезголовили, тіло кинули недалеко від школи. Поліція затримала 4 осіб, які були пов'язані з нападником. Сам вбивця застрелений.

Озброєний ножем нападник був застрелений поліцією, коли вона намагалася його заарештувати. Серед 4-х заарештованих є неповнолітній, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Напад на вчителя іторії стався на околиці Парижа біля середньої школи, приблизно в 30 км від центру французької столиці. Нападника застрелили 16 жовтня, а вночі 17 числа правоохоронці затримали ще 4 осіб, всі вони, нібито, з сімейного кола нападника.

Як пише La Parisien, після злочину вбивця виклав фото з відрубаною головою вчителя в своєму Twitter-акаунті. Twitter незабаром заблокував обліковий запис вбивці.

"Макрон, правитель невірних, я стратив одну з твоїх собак, яка посміла принизити Мухаммеда", - написав вбивця.

За повідомленням видання, убитий викладач нещодавно під час уроку свободи слова демонстрував учням карикатури на пророка Мохаммеда.

Видання Le Monde пише, що 18-річний вбивця був чеченцем за національністю і громадянином РФ. Це відомо, тому що він мав при собі документ, що засвідчує особу. За даними ЗМІ, в посвідченні особи зазначено, що він народився в 2002 році у Москві.

Росія поки не коментує цю інформацію, а в посольстві РФ у Франції заявили, що офіційного запиту від французької поліції щодо ймовірного російського громадянства терориста не отримували. 

На місці події побував президент Франції Емануель Макрон, він заявив журналістам, що це був ісламістський теракт.

"Сьогодні був убитий один з наших співгромадян, тому що він вчив, він вчив учнів свободі вираження думки ... Наш співвітчизник зазнав грубого нападу, став жертвою терористичного нападу ісламістів", - сказав Макрон.

Тим часом Національна антитерористична прокуратура почала розслідування за статтями щодо "вбивства у зв'язку з терористичним актом" та " злочинного терористичного угруповання". В даний час правоохоронці проводять обшуки в квартирі терориста.

 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк