18.10.2020, 21:18

Британська королева помилувала вбивцю, який допоміг зупинити теракт в Лондоні

Марина Началова | Всі новини автора
Елизавета II

Королева Великобританії Єлизавета II помилувала засудженого за вбивство чоловіка, який допоміг зупинити терориста на Лондонському мосту в листопаді 2019 року.

42-річний Стівен Галлант був засуджений на 17 років в'язниці за вбивство пожежного в 2005 році, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

У листопаді 2019 року Галлант отримав дозвіл вийти з в'язниці для участі в реабілітаційному заході для ув'язнених. Він опинився недалеко від Лондонського мосту, де стався теракт - 28-річний злочинець Усман Хан зарізав двох випускників Кембриджського університету.

У Галланта з собою був бивень нарвала, який йому подарував державний службовець. За допомогою нього він зміг затримати Хана, який був озброєний двома ножами і мав підроблений жилет смертника. Галлант утримував Хана до прибуття поліції, яка ліквідувала терориста.

17 жовтня Міністерство юстиції Великобританії повідомило, що Єлизавета II застосувала рідко використовувану королівську прерогативу милосердя за порадою уряду, для того щоб Галланту зменшили термін ув'язнення на 10 місяців. Остаточне рішення повинна прийняти комісія з умовно-дострокового звільнення, але британські ЗМІ пишуть, що ймовірність відмови дуже мала. Таким чином, Галлант зможе вийти на свободу в червні 2021 року.

Читайте ще: У Празі відкрили перший готель для хворих на COVID-19

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: