24.10.2020, 11:35

ЄС оновив перелік країн, громадянам яких дозволено в'їзд

Ольга Романец | Всі новини автора
въезд в Евросоюз

Європейський союз оновив перелік третіх країн, для яких рекомендується зняти обмеження на поїздки. Україна до списку не потрапила.

Інформація про це опублікована на сайті Європейської Ради, передає Час Пік.

Так, країни-члени можуть поступово скасовувати обмеження на поїздки для таких громадян третіх країн: Австралія, Японія, Нова Зеландія, Руанда, Сінгапур, Південна Корея, Таїланд, Уругвай, Китай (на умовах підтвердження взаємності).

Також обмеження на подорожі можуть поступово скасовуватися для адміністративних регіонів Китаю, Гонконгу і Макао, на умовах підтвердження взаємності. Резиденти Андорри, Монако, Сан Марино і Ватикану повинні вважатися резидентами Євросоюзу в контексті цих рекомендацій. До країн, асоційованих з Шенгенською зоною, відносяться Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Швейцарія, на які також поширюються ці рекомендації.

Критерії, за якими визначається готовність третіх країн до скасування обмежень у свободі пересування, включають оцінку епідеміологічної ситуації та обмежувальних заходів, економічні та соціальні умови. Всі ці фактори розглядаються разом.

Читайте також: ВООЗ рекомендує дієту під час пандемії COVID-19: що в неї входить

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: