28.10.2020, 08:38

У В'єтнамі через тайфун "Молаве" евакуюють понад мільйон людей

Тайфун "Молаве"

В'єтнам готується евакуювати майже 1,3 млн осіб через сильний тайфун "Молаве", який наближається до країни. В'єтнам наступним після Філіппін очікує руйнівний шторм.

Тайфун "Молаве" покинув головний острів Філіппін Лусон зі швидкістю вітру 125 км/год та поривами до 150 км/год. Він супроводжувався проливними дощами, які викликали зсуви іта повені в 11 районах, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

За прогнозами, коли "Молаве" добереться до В'єтнаму, швидкість вітру досягне 135-165 км/год.

"Очікується, що Молаве стане сильним та смертоносним штормом, який обрушиться на В'єтнам в цьому році ... і одним з найсерйозніших штормів, які ми бачили за останні роки", - сказав Нгуєн Хай Ань, віце-президент та генеральний секретар в'єтнамського Червоного Хреста.

Прем'єр-міністр країни Нгуєн Суан Фук закликав жителів готуватися до евакуації. У країні мобілізують сили рятувальників, готують важку військову техніку для протистояння стихії.

За силою "Молаве" порівнюють з тайфуном "Дамрей", який у 2017 році забрав життя понад 100 осіб у центральному В'єтнамі.

"Це дуже потужний тайфун, який вдарить по величезній території", - заявив в'єтнамський прем'єр Нгуєн Суан Фук.

Цей тайфун вже викликав загибель людей на Філіппінах. Рятувальники поки розшукують 12 рибалок, зниклих у морі. Відомо, що понад 70 тис. постраждалих перебувають у більш ніж 800 місцевих притулках.

Внаслідок потужної зливи затоплено цілі селища, пошкоджено лінії електропередач. Сотні будинків зруйновані через негоду.

Влада повідомляє, що в результаті стихії загинули щонайменше дев'ять осіб. Вони не виключають, що кількість жертв тайфуну може збільшитися.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк