02.11.2020, 22:28

Кінець "епохи" Трампа? Які рейтинги у головних суперників на президентських виборах в США

Марина Началова | Всі новини автора
трамп байден

Уже завтра, 3 листопада в США відбудуться чергові вибори президента. За головну державну посаду традиційно будуть боротися два кандидати від основних протиборчих політсил.

На другий президентський термін сподівається переобратися діючий глава США, республіканець Дональд Трамп. Йому протистоїть кандидат від Демократичної партії, колишній віце-президент Джозеф Байден, передає Час Пік.

Якщо Байден переможе на виборах, він стане 46-м президентом США. І варто зазначити, що шанси у нього досить високі: згідно з соцопитуваннями, рейтинг у Байдена стабільно вище, ніж у Трампа.

Платформа RCP призводить усереднені дані національних опитувань, згідно з якими Байдена підтримують 51,2% американців, Трампа - 43,6%.

Схожий розклад призводить і ресурс FiveThirtyEight, за даними якого Байдена готові підтримати 53,3% громадян, а Трампа - 45,4%.

Загальну тенденцію відображають і результати опитування компанії YouGov, за результатами якого за Байдена збираються проголосувати 53,1% виборців, а за Трампа - 44,6%.

Байден впевнено виривається вперед за результатами дострокового голосування, в якому вже взяли участь 90 млн американців - 66% з них віддали свій голос демократу. У той же час Трамп лідирує серед тих, хто збирається голосувати безпосередньо 3 листопада - в цій категорії виборців 69% підтримують діючого президента, в той час як Байдена - лише 27%.

Варто враховувати, що за американською системою виборів переможець визначається не загальною кількістю відданих за нього голосів, а результатом голосування делегатів від кожного штату - Колегії вибірників. Залежно від населення, кожен штат представляє різну кількість вибірників, які повинні голосувати за того кандидата, якого підтримала більшість виборців штату.

Для перемоги кандидат повинен набрати не менше 270 голосів вибірників із загальної кількості 538. За прогнозами компанії YouGov, на майбутніх виборах голоси вибірників можуть розподілитися таким чином: 356 - за Байдена, 182 - за Трампа.

Трамп має найбільшу підтримку в штатах Західна Вірджинія, Вайомінг, Алабама, Айдахо, Оклахома, Арканзас, Кентуккі, Північна і Південна Дакота. Байдена підтримують найсильніше в його рідному середньо-атлантичному штаті Делавер, а також у Вашингтоні, Каліфорнії, Нью-Йорку, Коннектикуті, Массачусетсі, Меріленді, Вермонті, Іллінойсі та на Гаваях.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: