08.11.2020, 07:27

Байден заявив про перемогу на виборах в США та публічно звернувся до американців (відео)

байден

77-річний демократ Джо Байден зізнався, що не вірить у свою поразку і виступив перед американцями із заявою про перемогу.

Він керуватиме США з січня 2021 року, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

8 листопада, майже о 4 ночі за Києвом (вечір 7 листопада в США) Байден публічно виступив перед американцями в Вілмінгтоні, штат Делавер.

Разом з Байденом на заході були присутні дружина політика Джилл Байден, а також ймовірний майбутній віце-президент Камала Харріс з чоловіком.

Першою виступила Харріс. Вона висловила подяку за підтримку, а також заявила, що люди, які голосували за Байдена - "творці нової країни".

У свою чергу, Байден заявив про повну та остаточну перемогу, незважаючи на те, що офіційні результати виборів будуть оголошені пізніше.

Майбутній президент закликав не сприймати опонентів як ворогів, оскільки для США головне - зцілення. Зцілення від загроз коронавірусу, системного расизму, економічних та інших проблем.

"Я важко працював для всіх, хто не голосував за мене, і для всіх, хто голосував. Америка - це історія про можливості, і ми повинні зробити ці можливості рівними для всіх, незважаючи на расу, віру і будь-яку іншу відмінність. Ми це зможемо", - сказав Байден.

Читайте також: Зеленський привітав Байдена з перемогою на виборах президента США

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк