08.11.2020, 22:35

У Росії масштабна аварія поїзда паралізувала Транссибірську магістраль

Марина Началова | Всі новини автора

У Новосибірській області Росії сталася масштабна аварія вантажного поїзда. Більше 30 вагонів зійшли з рейок, половина з них перекинулася.

Подія трапилася 8 листопада о 15:58 за місцевим часом, передає Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Повідомляється, що на станції Татарська Новосибірського регіону Західно-Сибірської залізниці зійшли з рейок тепловоз і 30 вантажних вагонів. В результаті аварії постраждалих немає, запевнили в прес-службі ЗСЖД.

Як повідомили в МНС РФ по Новосибірській області, 16 вагонів з 30 перекинулися, в тому числі 6 цистерн з дизельним паливом і 10 вагонів з вантажем щебеню і пластикового грануляту. Ще 14 вагонів і тепловоз залишилися на колесах. Повідомляється, що стався розлив дизельного палива з двох цистерн.

У зв'язку з подією рух пасажирських і вантажних поїздів по Транссибірській магістралі призупинено. Пасажирам поїздів, які застрягли на залізниці, пообіцяли надати харчування і тимчасовий притулок.

Посиленими групами фахівців триває відновлення контактної мережі і полотна залізниці. До ліквідації наслідків аварії залучили три відновлювальних потяги, близько 20 одиниць спеціальної техніки і 300 залізничників. На місці сходу працює комісія Західно-Сибірської залізниці.

За фактом інциденту прокуратура проводить перевірку, Слідчий комітет порушив кримінальну справу за статтею "порушення правил безпеки руху та експлуатації залізничного транспорту", повідомили у відомстві.

Читайте ще: У Білорусі на "Марші народовладдя" затримали понад 600 осіб

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: