09.11.2020, 12:59

Чехія оновила правила в'їзду в країну

Чехия обновила правила въезда в страну для иностранных граждан

У Чехії з 9 листопада набули чинності нові правила в'їзду в країну. Вони поширюються як на громадян Чехії, які повертаються з-за кордону, так і на всіх іноземних громадян, що в'їжджають в країну.

Чехія оновила правила в'їзду в країну як для іноземців, так і для своїх громадян. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Чехії, передає Час Пік.

Згідно нових правил, країни будуть поділені на "зелену", "помаранчеву" та "червону" зони з поширення коронавірусної інфекції COVID-19. Список буде регулярно оновлюватися.

Для розподілу на зони країн ЄС застосовуватимуться кілька критеріїв: кількість хворих на 100 тис. населення за 14 днів, відсоток позитивних результатів серед усіх проведених тестів, кількість тестів на 100 тис. населення за тиждень.

Пасажирам з країн "зеленої" зони дозволено в'їзд без необхідності заповнювати форму прибуття та проходити ПЛР-тест або карантин.

Ті, хто в'їжджають з "помаранчевої" зони, можуть не заповнювати форму. Іноземці, які їдуть на роботу або навчання, повинні будуть здати тест.

Пасажирам з країн "червоної" зони, (як іноземцям, так і громадянам Чехії), треба заповнити форму прибуття іта пройти ПЛР-тест або карантин перед в'їздом в країну.

При цьому, в МЗС Чехії підкреслили, що навіть по відношенню до тих, хто прибуває з "зеленої зони", буде застосовуватися правило, що в'їзд на територію Чехії буде можливим тільки "в строго необхідних випадках".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк