11.11.2020, 09:35

Локдаун в Австрії: у країні посилили карантинні обмеження до кінця листопада

Локдаун в Австрии

Уряд Австрії прийняв рішення про продовження суворого карантину. Введення нових обмежувальних заходів австрійська влада пояснює необхідністю максимального зниження соціальних контактів.

Австрія оголосила про нові карантинні обмеження, які передбачають закриття всіх магазинів з 19:00 в усі дні, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Нові заходи діятимуть з 11 листопада до 22 листопада. Обмеження не стосуються АЗС, кас на вокзалах та в аеропортах.

"Це обмеження робочого часу призначене для того, щоб закупівлі здійснювалися своєчасно перед початком комендантської години, так що мета постанови - зменшення мобільності у вечірній та нічний час", - заявили в Міністерстві соціальних справ Австрійської Республіки.

Нагадаємо, Австрія ввела суворий карантин з 3 листопада до 30 листопада. На всій території країни ввели комендантську годину з з 20:00 до 6:00, але з широким колом винятків.

"Таким чином, метою цього регулювання є підтримка дотримання обмежень на виїзд і, таким чином, досягнення подальшого зменшення всіх непотрібних соціальних контактів", - додали в Міністерстві соціальних справ країни.

Як повідомляв раніше федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц, з 3 листопада в країні заборонено проводити культурні та спортивні заходи (за винятком професійного спорту), а також заходи у сфері дозвілля. Припиняють прийом туристів заклади готельної сфери, не працюватимуть заклади громадського харчування. Ресторани, бари та кафе зможуть надавати тільки послуги доставки.

З метою обмеження соціальних контактів заборонені зустрічі між представниками більше двох домогосподарств. Виходити з дому можна буде у робочих справах, для покупки продуктів та ліків, а також для пробіжки, прогулянки або вигулу собаки.

Нові обмеження також передбачають переведення на дистанційне навчання учнів старших класів та студентів вузів. Молодші та середні класи продовжать навчання, також працюватимуть дитсадки.

Кількість нових випадків коронавірусу в Австрії продовжує залишатися високою. За останній тиждень в Австрії спостерігалося в середньому понад 5 тис. нових випадків COVID-19 на день.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк