12.11.2020, 12:00

Швеція готує алкогольну заборону через поширення COVID-19

Швеция готовит алкогольный запрет из-за распространения COVID-19

Уряд Швеції планує ввести заборону на продаж алкоголю в барах, ресторанах та нічних клубах, щоб стримати поширення коронавірусу COVID-19.

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Лёвен анонсував нові карантинні обмеження, які планують ввести по всій країні, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Здається, що ми рухаємося до темних часів, коли мова йде про поширення інфекції... Кожне прийняте нами рішення має значення", - заявив Лёвен.

Уряд Швеції планує ввести заборону на продаж алкоголю після 22:00. Заборона діятиме з 20 листопада і до кінця лютого 2021 року.

По всій країні всі заклади, що мають ліцензії на продаж алкоголю, повинні закриватися не пізніше 22:30. До них відносяться ресторани, бари та нічні клуби.

"Я розумію, що люди втомилися, Я розумію, що людям не вистачає їх повсякденного життя. Я розумію, що може бути складно дотримуватися рекомендацій, але зараз ситуація нестійка", - сказала міністр охорони здоров'я та соціальних справ Лена Халленгрен.

За її словами, паби та бари - "середовище підвищеного ризику" не тільки тому, що вони є місцем, де люди зустрічаються для спілкування, а й тому, що люди можуть послабити пильність, перебуваючи під впливом алкоголю.

Відповідна заборона набуде чинності не відразу. Правила спочатку пройдуть консультації, перш ніж будуть затверджені парламентом. 

В уряді Швеції зазначили, що готові вжити подальших заходів, якщо в цьому буде необхідність.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк