22.11.2020, 15:40

Компанія Moderna назвала вартість дози вакцини проти COVID-19

Марина Началова | Всі новини автора
вакцина

Американська фармакологічна компанія Moderna, антикоронавірусна вакцина якої показала майже 95% ефективності на фінальному етапі клінічних досліджень, планує виробити 20 мільйонів доз вакцини до кінця року.

Директор компанії Стефан Бансель в інтерв'ю виданню Welt am Sonntag заявив, що вартість однієї дози вакцини від COVID-19 складе від 25 до 37 доларів, в залежності від обсягів закупівлі, передає Час Пік.

"Це справедлива ціна, враховуючи витрати для системи охорони здоров'я, коли людина серйозно захворює на COVID-19. Ми не зацікавлені в максимального прибутку", - заявив він.

Бансель підтвердив, що Moderna планує виробити до кінця року 20 мільйонів доз власної вакцини. "Невелика частина" також буде доступна в Європі в цьому році.

За словами Банселя, компанія веде конструктивні переговори щодо постачання в Європу вакцини від коронавіруса і збирається укласти договір з Комісією ЄС. До підписання контракту залишилося "всього кілька днів", заявив Бансель.

Нагадаємо, конкуренцію вакцині Moderna може скласти розробка компаній Pfizer і BioNTech, яка показала 90% ефективності.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, кого в першу чергу будуть вакцинувати від коронавіруса в Україні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк