25.11.2020, 14:41

Санду після інавгурації планує зустрітися із Зеленським

Майя Санду

Обрана президентом Молдови Майя Санду в перші тижні після інавгурації планує зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським. 

Майя Санду заявила, що перші зустрічі після вступу на посаду президента проведе з лідерами Румунії та України, повідомляє Час Пік.

"У перші два тижні після інавгурації ми організуємо візит до Кишинева президента Румунії Клауса Йоганніса. Також буде організована зустріч з президентом України Володимиром Зеленським", - сказала Санду на брифінгу 25 листопада.

Вона зазначила, що має намір сконцентруватися на отриманні Молдовою допомоги для подолання епідеміологічної та економічної кризи та проситиме у країн-партнерів Молдови надати необхідні тести, ліки, захисні засоби та обладнання, що використовується в лікуванні коронавірусу.

"Під час кампанії я виступала за відкритість, активність у міжнародних відносинах, де Молдова повинна вести себе гідно, а до неї - ставитися з повагою, як того заслуговують громадяни. Зроблю все можливе, щоб Молдова мала хороші, прагматичні відносини, засновані на взаємоповазі, як зі сходом, так і з Заходом", - підкреслила Санду.

Нагадаємо, 15 листопада в Молдові пройшов другий тур виборів, проєвропейський кандидат Майя Санду отримала 57% голосів, а чинний президент Додон - 43%. У першому турі виборів (1 листопада) Санду набрала 36,16%, Додон - 32,61% голосів виборців.

20 листопада Центральна виборча комісія Молдови офіційно оголосила Майю Санду переможцем виборів президента. Президентські повноваження Додона закінчуються 23 грудня 2020 року. Інавгурація нового президента відбудеться 24 або 25 грудня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк