29.11.2020, 07:51

У Бельгії перед Різдвом послаблять карантинні обмеження

В Бельгии перед Рождеством ослабят карантинные ограничения

У Бельгії на різдвяні свята послаблять карантинні обмеження, введені через пандемію СOVID-19. Нові обмеження діятимуть до 15 січня.

У Бельгії з 1 грудня послаблять карантин, введений у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції СOVID-19. Про це прем'єр-міністр країни Олександр Де Кроо заявив на прес-конференції 27 листопада, повідомляє Час Пік.

Прем'єр зазначив, що ситуація в Бельгії зараз краща, ніж чотири тижні тому, але вона як і раніше "дуже тривожна".

"З цієї причини консультативний комітет вирішив залишатися дуже обережним. Не приймати необдуманих рішень в першу чергу, щоб забезпечити безпеку кожного. Нам дійсно потрібно продовжувати захищати один одного. Особливо зараз, з наближенням зимових місяців. Це час, коли вірус легше циркулює і важче піддається стримуванню", – сказав Олександр Де Кроо.

Він закликав громадян дотримуватися протиепідемічних заходів: носити маски, мити руки та тримати дистанцію.

У Бельгії з наступного тижня знову відкриються всі магазини, проте бари та ресторани залишаться закритими. Магазини, які вважаються другорядними, були закриті у Бельгії 2 листопада. 

За словами Де Кроо, в магазинах необхідно буде здійснювати покупки поодинці і покупці не зможуть залишатися в одному магазині не більше 30 хвилин.

Домогосподарства зможуть запрошувати ще одну додаткову людину на святкування Різдва, а люди, які живуть одні, можуть запросити двох гостей.

З 1 грудня можуть відновити роботу музеї та басейни.

Також у Бельгії послаблять комендантську годину. У Валлонії та в Брюсселі він буде починатися опівночі до 5:00 (зараз він починається о 22:00).

Продаж та запуск феєрверків заборонено. Нові обмеження діятимуть до 15 січня.

Контроль на кордонах буде посилено. Зимові поїздки та поїздки у "червоні зони" категорично не рекомендовано.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк