29.11.2020, 11:23

Пошуки джерела коронавірусу почнуться з китайського Уханя - ВООЗ

Китай, коронавирус

У Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що джерела походження коронавірусу необхідно шукати у китайському Ухані, де був зафіксований "нульовий пацієнт", теоретично перший заражений людина, що став переносником COVID-19.

Дослідники почнуть вивчати походження коронавірусу з китайського Уханя, куди планують відправити місію для епідеміологічного розслідування. Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус на брифінгу у Женеві, повідомляє Час Пік.

За його словами, на основі цього дослідження стане ясно, куди далі направляти пошуки.

"Що стосується вивчення походження вірусу, то має бути ясно одне: це вивчення почнеться з Уханя у Китаї, звідки прийшло перше повідомлення. Потім, на основі того, що буде виявлено, ми можемо попрямувати в інші місця", - сказав Гебрейесус. 

Глава ВООЗ не став прямо говорити про причетність Китаю до поширення пандемії COVID-19. Але натякнув на це, зазначивши що пандемія поширюється в світі "занадто нерівномірно" - 70% випадків COVID-19 припадає всього на десять країн.

У ВООЗ вважають, що у боротьбі з коронавірусом важливу роль відіграє тестування людей.

Нагадаємо, всесвітня пандемія COVID-19 почалася у грудні 2019 р. з китайського міста Ухань. Всього в країні зафіксовано 92 037 випадків коронавірусу, з них 4 742 - летальні. Вдалося вилікувати від коронавірусу 86 769 жителів Китаю. 

Влада ввела в країні жорсткий карантин, вже у березні епідемія в Китаї пішла на спад. З тих пір спалахи COVID-19 в китайських регіонах не зафіксовані.

Тим часом, влада Уханя приступила до епідеміологічного розслідування у зв'язку з виявленням інфекції на упаковках з яловичиною та рибою, імпортованих з Бразилії та В'єтнаму. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на місцевий комітет з питань гігієни та охорони здоров'я.

Згідно із заявою, опублікованою на сайті відомства, китайська митниця була змушена приступити до перевірки усіх 92 тонн ввезеної яловичини та 19 тонн морепродуктів.

Як стверджують фахівці уханьского центру по запобіганню масових захворювань, продукція з коронавірусом не встигла потрапити на прилавки магазинів. Всі особи, що знаходилися в безпосередній близькості від цього вантажу, поміщені на суворий карантин. Приміщення, де зберігалися імпортовані товари, піддані ретельній дезінфекції.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк