30.11.2020, 07:27

"Марш сусідів" у Білорусі: по всій країні силовики затримали понад 400 учасників акцій протесту

"Марш соседей" в Беларуси

У різних містах Білорусі пройшли традиційні акції протесту. 29 листопада пройшла 16-та недільна акція протесту, був оголошений "Марш сусідів". Силовики затримали вже понад 400 осіб.

За даними правозахисного центру "Вясна", найбільше затримань відбулося у Мінську, але також вони проводилися у Вітебську, Бресті, Гродно, Ліді, Жодіно, Ляховичах, Боровлянах, Лісовому, Коробчицях, Смолевичах, повідомляє Час Пік з посиланням на білоруські ЗМІ.

Мінчани збиралися у дворах, колонами йшли до точки збору у кожному районі. У столиці таких було визначено 60. Демонстранти організовували ланцюги солідарності та марші.

"Марш соседей" в Беларуси

Силовики з самого ранку почали стягувати спецтехніку, автозаки, водомети та військову техніку в центр білоруської столиці. Вони їздили по Мінську на автобусах та розганяли учасників акції, але люди знову збиралися в колони. 

Правозахисний центр "Весна" збирає інформацію про затриманих на акції в Мінську та в інших містах Білорусі. ]]>Список]]> постійно оновлюється та доповнюється.

Нагадаємо, масові акції протесту не вщухають у Білорусі з 9 серпня. Люди не згодні з офіційно оголошеними результатами голосування на виборах президента. За офіційними даними, перемогу на виборах здобув Олександр Лукашенко. У той же час, альтернативні екзит-поли показували впевнену перемогу Тихановської.

За даними лідера опозиції Світлани Тихановської, з початку протестів у Білорусі вбили вісім осіб. Силовики застосовують проти протестувальників сльозогінний газ, водомети, світлошумові гранати та гумові кулі. Людей жорстоко б'ють та катують.

"Марш соседей" в Беларуси "Марш соседей" в Беларуси "Марш соседей" в Беларуси

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк