30.11.2020, 22:54

Після зникнення загадкового "моноліту" в штаті Юта схожий об'єкт з'явився в Румунії

Марина Началова | Всі новини автора
монолит

Майже містична епопея з загадковими обелісками продовжує розбурхувати світові ЗМІ. Ще один об'єкт, подібний знайденому в США, виявили на іншому боці земної кулі.

Як уже повідомляв Час Пік, металевий обеліск, який був випадково виявлений посеред пустелі в штаті Юта, кілька днів тому зник. Офіційні відомства заявили, що його демонтували невідомі.

Однак після цього схожий об'єкт знайшли на півночі Румунії. Як пише Daily Mail, блискучий тригранний стовп був виявлений в минулий четвер на пагорбі Батче Доамней в місті Пятра Нямц.

Він був виявлений в декількох метрах від відомої археологічної пам'ятки Петродавской дакійської фортеці, форту, збудованого древніми даками між 82 р. до н.е. і 106 р. н.е.

Обеліск заввишки близько 4 метрів, на ньому нанесені візерунки. Одна його сторона звернена на гору Чахлау, відому як Священна гора.

Румунська влада досі не знає, хто несе відповідальність за зведення таємничого моноліту. Чиновники заявляють, що об'єкт знаходиться в зоні, що охороняється, на місці археологічних розкопок, і перш, ніж його встановлювати, потрібно було отримати дозвіл влади.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: