08.12.2020, 07:50

Міжнародний олімпійський комітет ввів санкції проти Лукашенка

МОК ввел санкции против Лукашенко

Всіх членів Національного олімпійського комітету (НОК) Білорусі тимчасово відсторонили від участі в заходах, які проводяться під егідою Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Президенту Білорусі Олександру Лукашенку заборонено брати участь у заходах міжнародного олімпійського комітету, включаючи Олімпійські ігри. Про це заявив президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, повідомляє Час Пік.

Про рішення глави МОК повідомив на своїй сторінці в Twitter директор МОК зі зв'язків з громадськістю Крістіан Клауе.

МОК ввел санкции против Лукашенко

"МОК дійшов висновку, що нинішнє керівництво Національного олімпійського комітету Білорусі не захищає спортсменів від політичної дискримінації. Тому МОК вжив тимчасових заходів. 

По-перше, виключити членів виконавчого комітету Національного олімпійського комітету Білорусі з усіх заходів МОК, включаючи Олімпійські ігри", - сказав президент комітету Томас Бах.

Це рішення також стосується ще двох білоруських чиновників, серед яких син Лукашенка Віктор, який є першим віцепрезидентом Національного оргкомітету Білорусі.

Відзначається, що МОК також прийняв рішення призупинити фінансування білоруського НОК, проте спортсмени, які готуються до Олімпійських ігор безпосередньо отримуватимуть фінансування від Комітету.

Також Міжнародний олімпійський комітет не підтримуватиме ніякі обговорення з НОК Білорусі.

Нагадаємо, МЗС України проти введення економічних санкцій щодо Білорусі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк