08.12.2020, 08:33

У Греції продовжили загальнонаціональний локдаун

В Греции продлили общенациональный локдаун

Уряд Греції прийняв рішення щодо продовження жорсткого карантину для стримування поширення коронавірусу. Загальнонаціональний локдаун продовжено ще на місяць - до 7 січня 2021 року.

Обмеження, що діють у Греції вже три тижні, продовжили до 7 січня 2021 року. Після стрибка захворювань COVID-19 у листопаді довелося ввести загальнонаціональний локдаун, який став другим протягом цього року. З тих пір він продовжувався двічі.

Офіційний представник уряду Греції Стеліос Петсас заявив на брифінгу, що система охорони здоров'я все ще перебуває під величезним тиском, і деякі обмеження повинні зберегтися до наступного місяця, в тому числі нічна комендантська година та обмеження міжміського сполучення.

Карантин включає нічну комендантську годину. Він триватиме з 21:00 до 05:00. Протягом цього період часу вихід на вулицю можливий тільки за робочою потребою, за станом здоров'я або на коротку прогулянку з домашнім улюбленцем.

Крім того, жителям заборонено виїжджати за межі префектур.

Ще місяць протягом різдвяного сезону в країні не працюватимуть школи, суди, ресторани, бари, корти, тренажерні зали та гірськолижні курорти. 

За словами представника уряду Стеліоса Петсаса, про обмежувальні заходи щодо церков, перукарень та роздрібних магазинів повідомлять протягом тижня. 

Читайте також: Як не захворіти COVID-19 під час новорічних свят: рекомендації ВООЗ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк