08.12.2020, 11:00

Генасамблея ООН підтримала посилену резолюцію щодо окупованого Криму

Генассамблея ООН поддержала усиленную резолюцию по оккупированному Крыму

На засіданні 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН третій рік поспіль було прийнято резолюцію щодо окупованого Криму.

Генасамблея ООН 7 грудня підтримала оновлену резолюцію "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів". За оновлений текст резолюції проголосували 63 країни - члени ООН, утрималися - 62, проти прийняття цієї резолюції в цілому проголосували 17 країн - членів ООН, повідомляє Час Пік.

Зокрема, проти резолюції виступили Вірменія, Білорусь, Камбоджа, Китай, Куба, Північна Корея, Іран, Киргизстан, Лаос, М'янма, Нікарагуа, РФ, Сербія, Судан, Сирія, Венесуела і Зімбабве.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав оновлену резолюцію новим елементом правового тиску на Російську Федерацію.

"Резолюція цього року-новий елемент зростаючого правового тиску на Росію. Прийняття резолюції свідчить про те, що мілітаризація Криму, яка здійснюється Російською Федерацією як державою-окупантом, залишається в центрі уваги міжнародного співтовариства, яке розглядає перетворення Криму на величезну військову базу як пряму загрозу безпеці і стабільності в регіоні", - йдеться у заяві Кулеби, поширеній прес-службою МЗС України.

Глава МЗС переконаний, що відтепер Україна має у своєму юридичному арсеналі "додатковий переконливий політико-правовий аргумент для просування деокупації Криму".

Читайте також: МЗС України проти введення економічних санкцій щодо Білорусі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк