09.12.2020, 07:46

Меркель стала найвпливовішою жінкою 2020 року за версією Forbes

Ангела Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель стала найвпливовішою жінкою 2020 року за версією Forbes. Вона очолює цей рейтинг вже десятий рік поспіль.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вдесяте поспіль очолила рейтинг найвпливовіших жінок світу, який щорічно складає журнал Forbes. Рейтинг за 2020 рік опублікований виданням у вівторок, 8 грудня, повідомляє Час Пік.

Крім Меркель до трійки лідерів увійшли майбутня віце-президент США Камала Харріс та глава Європейського Центрального банку Крістін Лагард.

Кристин Лагард и Камала Харрис

На четвертому місці - президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен. Замикає першу п'ятірку Мелінда Гейтс - дружина американського мільярдера Білла Гейтса та співзасновниця благодійного фонду.
 
"Жінки у 17-му щорічному списку влади родом з 30 країн і представляють чотири покоління. Серед них 10 глав держав, 38 керівників та 5 артистів. Але там, де вони розрізняються за віком, національністю і посадовими обов'язками, вони єдині в тому, як вони використовували свої платформи для вирішення унікальних завдань 2020 року", - зазначила редактор Forbes Меггі Макграт.

Вже третій рік поспіль до рейтингу найвпливовіших жінок потрапляє росіянка Ельвіра Набіулліна. Цього року голова Центрального банку РФ опустилася в списку на 57 місце (в 2018 вона була на 49 рядку рейтингу, в 2019 - на 53).

Як і минулого року, українки в нинішньому рейтингу впливових жінок Forbes не представлені.

Британська королева Єлизавета II зайняла в поточному році 46 місце, тоді як в 2019 році розташовувалася на шість позицій вище. 

Читайте також: До рейтингу кращих навчальних закладів світу увійшли 6 українських вишів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк