10.12.2020, 07:44

У США позов Техасу щодо перегляду підсумків виборів підтримали 17 штатів

В США иск Техаса о пересмотре итогов выборов поддержали 17 штатов

Сімнадцять штатів приєдналися до звернення генерального прокурора Техасу до Верховного Суду США з вимогою скасувати підсумки виборів у чотирьох штатах.

Генеральний прокурор Техасу Кен Пакстон 8 грудня звернувся до Верховного Суду США з проханням визнати недійсними підсумки виборів у чотирьох штатах - Пенсильванія, Джорджія, Вісконсін та Мічиган. Його підтримали 17 штатів, повідомляє Час Пік з посиланням на агентство Reuters.

"У середу сімнадцять штатів США подали до Верховного Суду листи на підтримку заявки Техасу на скасування результатів президентських виборів", - йдеться у повідомленні агентства.

Таким чином влада штатів виступає за скасування підсумків виборів президента країни, згідно з якими переміг демократ Джо Байден.

Які саме штати підтримали Техас, в Reuters не уточнили.

Офіційні особи з чотирьох штатів - Джорджії, Мічигану, Пенсільванії та Вісконсіна - назвали судовий процес безрозсудною атакою на демократію. Юристи скептично оцінюють перспективи цього позову на успіх.

Чинна влада досі не залишає спроб визнати недійсними результати виборів президента в США, на яких здобув перемогу демократ Джо Байден.

Нагадаємо, на президентських виборах в США, які відбулися 3 листопада 2020 р., здобув впевнену перемогу представник Демократичної партії США Джозеф Байден. Він набрав 306 голосів вибірників при необхідних 270.

Як пишуть західні ЗМІ, рейтинг Байдена вже вищий, ніж у Трампа за весь час його президентства.

Остаточні результати виборів стануть відомі в грудні, після голосування колегії вибірників. Переможе той кандидат, який набере не менше 270 з 538 голосів вибірників.

Читайте також: Конгрес США схвалив оборонний бюджет, в якому закладено 250 млн доларів військової допомоги для України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк