10.12.2020, 12:35

У Баку проходить парад на честь перемоги у Нагірному Карабасі

В Баку проходит парад в честь победы в Нагорном Карабахе

У столиці Азербайджану Баку на площі Азадлиг (площа Свободи) проходить військовий парад на честь закінчення бойових дій у Нагірному Карабасі.

Для участі у військовому параді у Баку прибув президент Туреччини Реджеп Ердоган. Президенти Азербайджану та Туреччини спостерігають за парадом з трибуни, повідомляє Час Пік.

На центральних проспектах та площах Баку вивішені прапори Азербайджану та Туреччини. 

Президенти Азербайджану та Туреччини відвідали алею пам'яті загиблих у бойових діях, поклали квіти до меморіалу "Вічний вогонь". Також були покладені квіти до пам'ятника загальнонаціональному лідеру Азербайджану Гейдару Алієву.

За інформацією Міноборони Азербайджану, в параді візьмуть участь більше 3 тисяч військовослужбовців та до 150 одиниць техніки. Під час параду продемонструють новітню зброю та техніку, яка є в арсеналі ЗС Азербайджану. На параді також буде представлена частина військових трофеїв.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв 2 грудня заснував нове свято - День Перемоги, яке відзначатиметься щорічно 8 листопада. Також засновані пам'ятні дати: 27 вересня - день початку військових дій та 10 листопада - День Перемоги у Карабасі. 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк