13.12.2020, 09:57

У Чехії заборонили "каву з собою": у країні посилили карантинні обмеження

В Чехии запретили ''кофе с собой''

У Чехії заборонило продаж безалкогольних напоїв, таких як кава або чай на винос. Відтепер всі напої, які клієнт купив, він повинен випивати безпосередньо у закладі.

Влада Чехії переглянула карантинні правила щодо продажу напоїв, заборонивши "каву з собою". Як повідомляє Aktualne, за новими правилами всі напої покупець повинен випивати безпосередньо у магазині, де він їх купив, передає Час Пік.

У постанові уряду сказано, що напої, що подаються або виготовляються на місці, споживати "поза приміщенням" забороняється.

За словами міністра охорони здоров'я країни Яна Блатни, метою нових заходів є не допустити, щоб люди ходили вулицями або різдвяними ярмарками з напоями або з їжею. 

Варто відзначити, що цей захід не поширюється на продажі напоїв та їжі через вікно автомобілю. 

Міністр з питань торгівлі Карел Гавлічек уточнив, що продавати каву або чай "з собою" можна, якщо клієнт віднесе напій у сумці в офіс або додому.

Раніше уряд Чехії помилково заборонив підприємствам громадського харчування продавати всі напої в пляшках та напої на місці для негайного споживання. За даними Міністерства внутрішніх справ, це була "помилка", яка вже виправлена.

Читайте також: Білорусь закриває наземний кордон на виїзд: кому дозволять покинути країну

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк