14.12.2020, 08:04

У США хакери вкрали дані Мінфіну та управління з телекомунікацій

В США хакеры украли данные Минфина и управления по телекоммуникациям

Хакери зламали систему Міністерства фінансів США та Національного управління з телекомунікацій та інформації. Через злом у Білому домі збирали засідання Ради національної безпеки.

У США хакерська група за підтримки іноземного уряду зуміла отримати доступ до системи Міністерства фінансів та Національного управління з телекомунікацій та інформації і викрасти їх дані. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на свої джерела, передає Час Пік.

Є побоювання, що вони використовували ті ж методи злому щодо інших державних структур США. До яких саме - не повідомляється.

"Уряд Сполучених Штатів обізнаний про ці повідомлення, і ми робимо всі необхідні кроки для виявлення та усунення будь-яких можливих проблем, пов'язаних з цією ситуацією", - заявив офіційний представник Ради нацбезпеки Джон Улліт.

У зв'язку зі зломом державного відомства було проведено засідання Ради національної безпеки у Білому домі.

Порушення є серйозною проблемою для нової адміністрації обраного президента Джо Байдена. Ведеться розслідування щодо того, яка інформація була вкрадена та для чого вона буде використана. Яка саме держава могла стояти за атакою - поки невідомо.

Читайте також: Кібератака на американську компанію FireEye загрожує Україні - НКЦК

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: