16.12.2020, 09:59

У Канаді затримали модного магната: Найгарда звинуватили у зґвалтуваннях та секс-торгівлі

Питер Найгард

У Канаді за запитом США затримано засновника модної корпорації Nygard 79-річного мільйонера Пітера Найгарда за звинуваченням у торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації, рекеті та інших злочинах.

Пітера Найгарда звинувачують у торгівлі людьми з метою їх сексуальної експлуатації, рекеті та інших злочинах проти жінок та неповнолітніх у США, Канаді, на Багамських островах, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Канадська поліція заарештувала Найгарда 14 грудня у Вінніпезі (столиця канадської провінції Манітоба) за запитом уряду США відповідно до угоди про екстрадицію цих країн.

Як заявили у Міністерстві юстиції США, звинувачення проти магната висунули 84 жінки та двоє його синів. За даними слідства, в 1995-2020 рр. Пітер Найгард використовував вплив своєї компанії Nygard Group та її співробітників, щоб вербувати та утримувати жінок, у т.ч. неповнолітніх, "для сексуального задоволення Найгарда, його друзів та партнерів по бізнесу".

Найгарду загрожує колективний цивільний процес на Манхеттені, в рамках якого його звинувачують у сексуальних домаганнях по відношенню до десятків жінок. Обвинувальний висновок говорить, що Найгард погрожував жертвам арештом, заподіянням шкоди репутації та судовими позовами, щоб змусити їх замовкнути.

Найгард народився у Фінляндії, виріс в Манітобі і став одним з найбагатших людей Канади. Він заснував в Канаді компанію з виробництва спортивного одягу у 1967 році, а вже у 1978 році вона вийшла на американський ринок. Зараз його статок оцінюється у 900 млн доларів.

У 2020 році компанія фактично припинила існування через звинувачення Найгарда в згвалтуваннях, сам він був визнаний банкрутом.

Читайте також: Forbes назвав імена найбільш високооплачуваних знаменитостей 2020 року

Питер Найгард

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк