25.12.2020, 07:50

У Китаї впав великий метеорит: падіння вогняної кулі зафіксували камери

В Китае упал большой метеорит

В окрузі Нангчен на північному заході китайської провінції Цинхай впала величезна вогнена куля, яка пролетіла в небі, осяявши все навколо яскравим денним світлом.

Падіння об'єкта, схожого на метеорит, було зафіксовано 23 грудня о 07:25 за місцевим часом (01:25 за Києвом). На кадрах, які зробили численні очевидці, видно, як велика куля освітила темне ранкове небо, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

За попередньою інформацією, це пролетів метеорит, який в результаті врізався у землю. Об'єкт міг бути радіусом до 1 метра та масою близько 10 тонн.

Китай, метеорит

Низьколітний метеор освітив небо над містом Юйшу. Також метеорит був помічений в небі пасажирами літака, що летів з Сіану в Лхасу.

Незвичайне явище спостерігала велика кількість людей. За попередніми даними, ніхто не постраждав.
У соцмережах жителі Китаю повідомили, що сталася серія сильних вибухів, коли об'єкт досяг Землі.

Бюро громадської безпеки округу Нангцянь повідомило, що непізнаний літаючий об'єкт летів до озера Чанду і не падав в окрузі.

Деякі жителі Тибету в мережі пишуть, що бачили приземлення НЛО о 7 годині. Інші написали, що бачили два НЛО о 6 годині вечора. За їхніми словами НЛО падали на землю під вертикальним кутом.

Астроном-любитель та головний автор "GuoKou.com" Ю Цзюнь припустив, що НЛО може бути астероїдами, які на великій швидкості вдарилися об атмосферу Землі. Він звернув увагу, що об'єкт був дуже яскравим і майже досяг яскравості Сонця, що вказує на те, що об'єкт був дуже великим та розбився у повітрі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк