10.01.2021, 21:05

В Японії виявили нову мутацію коронавірусу, завезену з Бразилії

япония коронавирус

У неділю офіційні особи Японії заявили, що чотири людини, які прибули в Токіо з Бразилії, були інфіковані новим штамом коронавірусу.

При цьому в Японії в останні дні спостерігається сплеск захворюваності на COVID-19, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Чотири пасажири прибули до токійського аеропорту Ханеда 2 січня зі штату Амазонас, Бразилія. Вони здали позитивний тест на коронавірус. Повідомляється, що 40-річний чоловік був госпіталізований через утруднене дихання, 30-річна жінка скаржилася на біль в горлі і головний біль, а у хлопця-підлітка піднялася температура. У дівчинки-підлітка не було ніяких симптомів.

У той же день прем'єр-міністр Японії Есіхіде Суга заявив, що уряду потрібно кілька днів, перш ніж він вирішить, чи слід розширити надзвичайний стан, оголошений у зв'язку з пандемією коронавіруса, на префектури Осака, Кіото і Хіого.

Національний інститут інфекційних захворювань Японії заявив, що в даний час немає доказів того, що новий варіант більш заразний чи з більшою ймовірністю викликає серйозні симптоми. Такадзі Вакіта, глава інституту, сказав, що цей штам має деяку схожість з тими, які поширюються у Великобританії і Південній Африці.

Стурбованість з приводу нових, потенційно більш заразних мутацій коронавіруса спонукала уряд обмежити в'їзд до Японії іноземних громадян-нерезидентів до кінця січня.

Читайте ще: Діє довше: Академік НАНУ повідомив хороші новини про вакцину проти коронавірусу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк