11.01.2021, 20:50

До Конгресу США внесли проект резолюції про імпічмент Трампа

Марина Началова | Всі новини автора
трамп

Конгресмени-демократи внесли в Палату представників Конгресу США проект постанови про імпічмент чинного президента Дональда Трампа за "підбурювання до заколоту".

Палата представників оприлюднила на своєму сайті проект резолюції щодо імпічменту Трампа, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

За резолюцією про імпічмент Палата представників збирається проголосувати в кінці цього тижня.

У проекті вказується на неодноразові хибні твердження Трампа про те, що він виграв вибори, також згадується його промова на протестній акції 6 січня перед тим, як прихильники Трампа влаштували заворушення в Капітолії. Також вказується на дзвінок Трампа держсекретареві-республіканцю Джорджії, в якому президент закликав його "знайти" достатньо голосів, щоб Трамп виграв штат.

"При цьому президент Трамп серйозно поставив під загрозу безпеку Сполучених Штатів і їхніх урядових інститутів, - йдеться в резолюції. - Він поставив під загрозу цілісність демократичної системи, завадив мирній передачі влади і поставив під загрозу рівноправну галузь уряду. Тим самим він зрадив свою довіру як президента, завдавши очевидної шкоди народу Сполучених Штатів".

У понеділок демократи також намагалися внести резолюцію, що закликає віце-президента Майка Пенса застосувати 25-ту поправку Конституції США (вона передбачає можливість усунути чинного президента від повноважень, при цьому влада в країні переходить до віце-президента), але республіканці Палати представників заблокували це прохання.

Раніше повідомлялося, що США ввели санкції проти кількох громадян України, пов'язаних з "плівками Деркача".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк