13.01.2021, 23:00

Ізраїль завдав авіаударів по Сирії: загинуло близько 40 осіб

Ольга Романец | Всі новини автора
Сирия

Ізраїль завдав авіаударів по південному сходу Сирії в ніч на середу, 13 січня, в результаті чого загинуло кілька десятків людей.

Про це повідомило агентство SANA з посиланням на військове джерело, передає Час Пік.

Авіаудари, імовірно здійснені Ізраїлем, зафіксували вранці в середу, 13 січня. Вони відзначені на сході Сирії в місті Дейр-ез-Зор, що поблизу іракського кордону, який знаходиться в пустелі Аль-Бокамал.

Як повідомляє Сирійський центр з моніторингу за дотриманням прав людини (SOHR), всього під час авіаударів загинуло не менше 40 осіб: 9 солдатів режиму і 31 підтримуваний Іраном боєць несирійського походження. Ще 37 людей отримали поранення. Точна кількість жертв авіаударів поки не підтверджена, проте група з моніторингу заявляє, що це може бути однією з найбільш смертоносних атак Ізраїлю.

Повідомляється, що удари були націлені на об'єкти, де базуються проіранські бійці. Зокрема під час атаки були зруйновані кілька складів, штаб та інші точки базування навколо міста.

Як зазначають ЗМІ, можливо, загострення ситуації відбувається на тлі завершення каденції президента США Дональда Трампа.

Нагадаємо, раніше на батьківщину повернулися дев'ять громадян України, які перебували в таборах для цивільних осіб в Сирії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк