15.01.2021, 07:42

Великобританія припиняє авіасполучення з низкою країн

Великобритания прекращает авиасообщение с рядом стран

Великобританія тимчасово припиняє авіасполучення з країнами Південної Америки та Португалією через Бразильський штам коронавірусу.

Великобританія зупиняє авіасполучення з низкою країн для запобігання поширенню на території країни "бразильської" мутації COVID-19. Про це британський міністр транспорту Грант Шаппс повідомив на своїй сторінці в Twitter, передає Час Пік.

За словами міністра, вже з 04:00 ранку п'ятниці, 15 січня, аеропорти країни припинять приймати рейси з країн Південної Америки, а також Португалії, яка має тісні зв'язки з низкою південноамериканських держав.

"Ці заходи не стосуються британських підданих та громадян Ірландії, а також власників паспортів третіх країн, що мають посвідку на проживання у Великобританії, однак цій категорії осіб після прибуття до Великобританії зі згаданих країн наказано самоізолюватися на 10 днів разом з членами їх сімей", - заявив Грант Шаппс.

Він зазначив, що рішення було прийнято з метою не допустити поширення у Великобританії нового різновиду коронавірусної інфекції COVID-19, який в кінці 2020 року виявили у Бразилії.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я вважає, що другий рік пандемії COVID-19 може виявитися більш складним.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк